EU-kurssituen hakuun aikaa 6 viikkoa

Kouluilla on 6 viikkoa aikaa laatia hakemuksensa Erasmus+ -koulutuskursseille vuosille 2014 ja 2015. Takaraja on 17.3. 2014 kello 12.00. Jos koulultasi jää haku tekemättä, niin parin vuoden ajan koulutus on kustannettava ilman EU-tukea. Toivottavasti kuntasi rahkeet siinä tapauksessa kestävät. Saattaa olla, ettei valtion rahoista melko suuri osa uppoa yo-tutkinnon kokeiden digitoinnin vaatimaan lukioiden kehittämiseen eikä paljonkaan heru muihin tarkoituksiin. Maaseudulla, mutta myös suurkuntien haja-asutusalueilla, on kouluja, joille kaikenlainen rahallinen tuki on erityisen tarpeen.

Mielenkiintoinen kohta Erasmus+ -ohjelmassa on korvaus kouluille ja instituutioille, jotka lähettävät opettajia kurssille. Korvaus on 350 euroa jokaista kurssilaista kohti, ja sitä perustellaan lähettävälle organisaatioille koituvilla valmistelu- ym. kustannuksilla. Kurssien järjestäjät Länsi- ja Keski-Euroopassa ovat vastanneet tähän lisäämällä kurssimaksuun valmistelukustannusten osuuden, jonka lähettävä organisaatio voi maksaa saamastaan 350 euron korvauksesta. Siten koululla on periaatteessa varaa kustantaa EU-tuen avulla normaali kurssimaksu, esim 600 – 700 euroa viiden päivän kurssista, ilman että omille taskuille tarvitsisi mennä.

Yhteenvetona vielä
– matkakustannukset saa normaalisti kokonaan korvatuiksi, siihen on olemassa taulukko jossa korvaus on määritelty matkan pituuden mukaan
– Erasmus+ tuki esim 5 päivän kurssille on 5 x 70  = 350 euroa, eikä siihen ole vaihtoehtoja
– koska lähettävä organisaatio saa lisäksi 350 euroa tukea/kurssilainen, niin aina 700 euroon/5 pv asti kurssimaksu on mahdollista maksaa saadusta EU-tuesta
– uudessa Erasmus+ -ohjelmassa kurssin järjestäjien ei tarvitse tarjota majoitusta eikä aterioita
– omalla hotellihuoneen ja aterioiden valinnoilla kurssikustannuksia voi säädellä itse

Millaista koulutusta on tarjolla EU-tuella? Käy tutustumassa Facebook -ryhmään https://www.facebook.com/groups/Tap.Swipe.Pinch.Course/ keskustellaksesi kollegojen kanssa esimerkiksi tablet-opetuksesta! Osoitteessa http://www.scoop.it/t/tabletit-opetuksessa  esitelty verkkosivu kertoo, millaisille kursseille koulusi voi opettajilleen hakea. Sama koulu voi hakea kurssia useallekin opettajalle, ja myös useille eri kursseille voi tehdä hakemuksia. Hakemusten on perustuttava koulun 1- 2 vuoden toimintasuunnitelmaan, jossa koulun kehittämisen eurooppalainen ulottuvuus on otettu huomioon.

Mikäli koulu haluaa todellista asiantuntemusta eurooppalaisen ja muun kansainvälisen ulottuvuuden huomioonottamiseen, kannattaa lähettää kiinnostuneita opettaja “How to make your school international” -kurssille ( http://www.ejournal.fi/course-international/)  Se helpottaa mm. EU-tukien hakemista jatkossa. “Best Practices Benchmarking” -kursseista ( http://www.ejournal.fi/benchmarking )Tallinnassa järjestettävät 3 päivän kurssit soveltuvat suomalaisille. Pidemmät 5 päivän kurssit järjestetään Helsingissä ja Tallinnassa. Kotimaassa järjestettäville kursseille ei saa EU-tukea.

Halvan hintatason EU-maissa, kuten Bulgariassa ja Romaniassa, varmaan järjestetään “halpiskursseja”. Sen sijaan Länsi- ja Keski-Euroopan maissa järjestettävät kurssit tulevat pakostakin niitä kalliimmiksi.

Koulutuksen järjestäjien konsortio  tarjoaa osoitteessa http://in-service-training.eu kurssikatalogin, jossa on monipuolinen valikoima erilaisia Erasmus+ -kursseja. Facebook -ryhmä https://www.facebook.com/groups/erasmusplus.training/ on paikka niille kouluille, joilla on tarve löytää kurssien lisäksi Erasmus+ KA2 projektipartnereita.

Advertisements

manager of Euneos Corp., EU course provider since 2006, senior lecturer of high school (retired), language teacher, writer

Tagged with: , , , , ,
Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: